Aminek a receptje biztos le van írva valahol, de én ezt érzésre csinálom 🙂 A nagyfiam és a párom imádja, gyerekről annyit kell tudni, hogy a káposztát semmilyen formában nem hajlandó megenni, ebben a verzióban csak úgy kenyérre téve tolja magába. Az elkészítés módja és a hozzávalók a következők: egy kb. egy kilós káposzta, 3-4 lilahagyma, 3 közepes alma, 2 sárgarépa, kevés cukor, még kevesebb só, almaecet.
Az almát és a répát megpucolom/hámozom, és lereszelem, pici cukrot teszek rá, ha levet enged, teszek hozzá még almaecetet. Egy külön tálba legyalulom a káposztát, a lilahagymát, és lesózom. Állni hagyom 3-4 órát, amíg egy kissé összeesik, majd ezt is megszórom egy kis cukorral (nagyon mértékkel a cukorral, mert édes lesz az összhatás!), aztán erre is öntök egy kis almaecetet ízlés szerint. A végén összekeverem a répával és az almával, majd hűtőbe teszem egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek. Az almaecet azért tökéletes ehhez a salátához, mert nem olyan erőteljes vad íze van mint a megszokott ételecetnek, nem teszi savassá az ételt olyan erőteljesen, másnapra pedig teljesen beivódik az ízbe, fel sem tűnik, hogy van benne ecet egyáltalán, és nincs almaecet szaga, ami azon frissen elkészülve bizony még jócskán érződik 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: